Uvjeti korištenja

I. KORIŠTENJE STRANICA

Općenito
Ovi Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila koji se odnose na korištenje internetskih stranica www.biokozmetika.hr od strane krajnjih korisnika. Korištenjem ovih internetskih stranica (izuzev u slučaju prvog čitanja ovih Uvjeta), krajnji korisnici iskazuju da se slažu s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje internetskih stranica www.biokozmetika.hr u skladu s njima. Pravo korištenja ovih internetskih stranica osobno je pravo krajnjeg korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da, iako je internet općenito sigurna okolina, ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Biokozmetika d.o.o. Stoga, Biokozmetika d.o.o. ne može biti odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu. Iako je cilj tvrtke Biokozmetika d.o.o. ove internetske stranice učiniti dostupnom 24 sata dnevno i to 7 dana u tjednu, internetske stranice ponekad možda neće biti dostupne zbog bilo kojeg razloga, uključujući i njihovo rutinsko održavanje. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da zbog razloga, koji su kako pod, tako i izvan kontrole tvrtke Biokozmetika d.o.o., pristup internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Biokozmetika d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, Biokozmetika d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Sjedište tvrtke Biokozmetika d.o.o.  je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih internetskih stranica krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz ili koji je u vezi s ovim Uvjetima ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.

Korištenjem ovih internetskih stranica izjavljujete da ste upoznati i suglasni s ovdje iznesenim uvjetima poslovanja i pravilima. Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete, molimo vas da se suzdržite od uporabe ovih internetskih stranica.

Promjena uvjeta
Biokozmetika d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetujemo korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Uvjetima korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Napominjemo da ukoliko dođe do promijene Uvjeta korištenja i Izjave o povjerljivosti podataka, i vi nastavite koristiti naše internetske stranice, podrazumijeva se da prihvaćate Uvjete korištenja i Izjavu o povjerljivosti podataka koji su trenutno važeći. Bilo kakva izmjena ili brisanje uvjeta i pravila korištenja stupit će na snagu odmah nakon što bude objavljena na stranicama. Bilo kakvo korištenje ovih internetskih stranica od strane krajnjeg korisnika nakon takve obavijesti podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.

Oprema
Krajnji korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ovih Internetskih stranica te sve sa tim povezane troškove. Biokozmetika d.o.o. nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica.

Ponašanje krajnjeg korisnika
Nije dopušteno koristiti ove stranice za trgovinu, prodaju te u ostale trgovačke svrhe osim kupnje od tvrtke Biokozmetika d.o.o. Svako objavljivanje reklama ili prikupljanje ponuda za proizvode i usluge nije dopušteno bez pisanog odobrenja tvrtke Biokozmetika d.o.o. Zabranjuje se prenošenje i objavljivanje opscenih, uvredljivih, vulgarnih, prijetećih ili nepristojnih ili na drugi način neprihvatljivih ili protuzakonitih sadržaja, kao niti onih koji krše neka od prava bilo koje strane ili sadrže viruse ili drugi štetan materijal. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica kršenja nekog prava ili za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći. Također, pridržavamo pravo (ali ne i obvezu) da korisničke poruke u cijelosti ili djelomično izbrišemo.

Intelektualno vlasništvo
Sadržaj ove lokacije zaštićen je autorskim pravom koje pripada tvrtki Biokozmetika d.o.o. Tvrtka Biokozmetika d.o.o. također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove lokacije. Ova lokacija sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i drugo slično intelektualno vlasništvo u posjedu tvrtke Biokozmetika d.o.o. Ne smije se smatrati da je bilo koji sadržaj na ovoj lokaciji bez ograničenja, no može se zatražiti dopuštenje za umnožavanje. Sve fotografije, slike, biografski podaci osoba i ostali materijali koji se pojavljuju na ovim internet stranicama isključivo su vlasništvo tvrtke Biokozmetika d.o.o. Autorsko pravo na sve materijale koji se nalaze na internet stranicama pridržava tvrtka Biokozmetika d.o.o. Dopuštenje se daje medijskim subjektima radi upotrebe materijala isključivo u uredničke i promidžbene svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima. Također nije dopuštena uporaba bilo kojeg materijala s ovih stranica u svezi s prodajom ili nuđenjem proizvoda ili usluga bilo koje vrste.

Odgovornost
Tvrtka Biokozmetika d.o.o. ne odgovara za štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, posebnu ili posljedičnu štetu) koja nastane kao rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja bilo kojeg dijela web lokacije. Tvrtka Biokozmetika d.o.o. će uložiti razuman napor kako bi se na njegovoj web stranici našli točni i aktualni podaci, ali ne može biti odgovoran za njihovu točnost i potpunost.

Izjava o povjerljivosti podataka
U tvrtki Biokozmetika d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o uporabi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Registracijom na našoj web stranici krajnji korisnici pristaju da njihove podatke koristimo u marketinške svrhe. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prekid poslovnog odnosa
Tvrtka Biokozmetika d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Tvrtka Biokozmetika d.o.o. zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje lozinke ili korisničke račune krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja krajnjeg korisnika koje tvrtka Biokozmetika d.o.o. a, prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra da je neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja ovih Uvjeta od strane krajnjeg korisnika.

Jednostrani raskid
Krajnji korisnik ima pravo na raskid ugovora sukladno čl. 72 Zakona o zaštiti potrošača i roku za raskid.

Pravo izmjene sadržaja
Tvrtka Biokozmetika d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja ove web stranice na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga i neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Tvrtka Biokozmetika d.o.o. poštuje privatnost posjetitelja na našoj web stranici i prikupljat će samo osobne podatke kroz dobrovoljnu registraciju kao što su npr. ime, adresa, oib, broj mobitela, telefonski broj ili e-mail adresa. Ti će se podaci koristiti za udovoljavanje pojedinačnim zahtjevima za informacijama, a bit će utemeljenje za bolje razumijevanje potreba korisnika, a radi unaprjeđenja proizvoda i usluga tvrtke Biokozmetika d.o.o.

II. PRODAJA

Općenito
Vrijede za kupce čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća uvjete prodaje, što se potvrđuje narudžbom artikala. Prihvaćanje uvjete prodaje kupac potvrđuje narudžbom artikala putem webshopa. Kupoprodajni ugovorni proces postaje pravovaljan nakon primitka pošiljke. Zadržavamo pravo na pogrešne navode. Sve cijene su bruto (sadrže PDV) i izražene su u eurima. Svako korištenje internet stranice tvrtke Biokozmetika d.o.o. podložno je niže navedenim uvjetima i rokovima. Roba je prodana na razumijevanje da će se koristiti za njihovu namjeravanu svrhu. Prodavatelj neće prihvatiti odgovornost, za korišteno ili zloupotrebljavano korištenje kozmetike, opreme ili pribora od strane obučenog ili ne obučenog osoblja bez kvalificiranog nadzora.

Cijene
MPC cijene su iskazane sa PDV-om. VPC cijene su namijenjene isključivo pravnim osobama koje se bave kozmetičkom djelatnošću za što je potrebno prije proći proces odobrenja kroz registraciju. Za neke proizvode nije iskazana cijena jer je prethodno potrebno biti prijavljen kao veleprodajni kupac (kozmetički salon). Cijene su podložne promjenama bez prethodne najave.

Akcije i popusti
Rokovi valjanosti akcijske ponude vrijede do opoziva. Prilikom kupnje vrijede cijene u trenutku potvrde narudžbe. Ponuda vrijedi do opoziva.
Korisnici internetske trgovine mogu kupovati proizvode po akcijskim cijenama i cijenama s popustima. Različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve. Isto tako će za svaki proizvod za koji vrijedi akcija ili cijena s popustom biti jasno određeni uvjeti sudjelovanja u njima.

Promidžbeni kodovi za popust i poklon vaučeri
 U okviru posebnih promidžbenih akcija korisnici mogu određene proizvode kupiti i pomoću promidžbenih kodova s popustom ili poklon vaučera koji se dobivaju na različite načine (SMS-om, na lecima, na društvenim mrežama…). Promidžbeni kod donosi različite povoljnosti prilikom kupnje i vremenski je ograničen. Kodovi i pravila upotrebe bit će jasno određeni. Unos koda omogućen je za svaki proizvod i to u prvom koraku internetske narudžbe u stavci Košarica. 
Kodove za popust je moguće koristiti samo na proizvode koji nisu na popustu. Osim u posebnim slučajevima gdje je drugačije označeno.

Plaćanje
Prodavatelj nudi Kupcu različite mogućnosti plaćanja i to: online, gotovinsko, transakcijsko, plaćanje putem kreditnih i debitnih kartica (jednokratno plaćanje).

Povrat robe ili zamjena
Kupac ima pravo na povrat u roku od 14 dana ukoliko naručeni artikl ne odgovara opisu naručenog proizvoda. Zahtjev za povratom se zaprimaju pisanim putem na e-mail: info@biokozmetika.hr ili na adresu Biokozmetika, Ulica Kreše Golika 3, 10000 Zagreb. Prodavatelj zadržava diskrecijsko pravo da li će udovoljiti ili neće zahjevu.
Prilikom povrata naručenog proizvoda kao ne željenog ili ne odgovarajućeg, Kupac snosi trošak povrata. Ukoliko je učinjena pogreška od strane Prodavatelja ili se radi o greški na naručenom artiklu, troškove povrata snosi Prodavatelj.

Reklamacije
Kupac ima pravo na reklamaciju robe u jamstvenom roku. Potrebno je imati jamstveni list i kopiju računa. Reklamacije se zaprimaju pisanim putem na e-mail: info@biokozmetika.hr ili na adresu Biokozmetika d.o.o, Ulica Kreše Golika 3, 10000 Zagreb.
Prodavatelj je dužan u roku od 30 dana od dana primitka pisane reklamacije Kupcu popraviti ili zamijeniti proizvod. Prilikom povrata proizvod mora biti zapakiran u original ambalaži uz odgovarajuću mehaničku izolaciju. Moguća oštećenja koja bi nastala pri prijevozu idu na rizik i trošak kupca. Prodavatelj ne odgovara za izgubljenu robu koju je Kupac poslao.

Obavijest potrošačima o načinu podnošenja pisanih prigovora
Sukladno čl. 8. Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da mogu podnositi pisane prigovore na sljedeći način: 
- prodajnom prostoru 
- putem pošte na adresu: Biokozmetika d.o.o., Ulica Kreše Golika 3, 10000 Zagreb
- na e-mail adresu: info@biokozmetika.hr
- na telefax broj: 01 3466 844
Na Vaš prigovor odgovorit ćemo u roku od 15 dana. 

Narudžbe i dostave
Naručenu robu šaljemo po uplati na adresu označenu kao adresa dostave. Roba koja je zaprimljena mora se pregledati u trenutku dostave i sve reklamacije za uočene manjkove ili oštećenja moraju biti prijavljena Prodavatelju odmah po primitku robe, najkasnije u roku 1 radnog dana. Za manje narudžbe od 35 €, dostava se naplaćuje u paušalnom iznosu od 5 € s PDV-om i navedena je u pregledu prije izvršenja plaćanja. 

Prodavatelj u dobroj namjeri želi isporučiti robu u roku 24 sati odnosno sljedećeg radnog dana od trenutka zaprimanja narudžbe ali u pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neki od naručenih proizvoda ne mogu biti isporučeni, odnosno da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih proizvoda, Kupac će biti obaviješten putem telefona ili faksom, elektronskom poštom ili sms-om. Također u pojedinačnim slučajevima Kupcu može kasniti isporuka zbog logističko-distribucijske organizacije kurirske službe na što Prodavatelj ne može utjecati. Sve narudžbe zaprimljene do 14.00 sati biti će obrađene i dostavljene prvi sljedeći radni dan. Ukoliko Kupac želi da mu se dostavi neradnim danom (subota) obračunat će mu se dodatni trošak dostave sukladno cjeniku kurirske službe (važi samo za određena mjesta). Za Kupce koji se nalaze na otocima primjenjivat će se raspored o dostavi paketa na otoke. Prodavatelj ne može utjecati na pravilnik o pružanju logističke usluge kurirske službe. Zaprimljene narudžbe od 35 € sa PDV-om biti će isporučene Kupcu besplatno. Za narudžbe ispod 35 € sa PDV-om obračunat će se trošak dostave sukladno važećem cjeniku kurirske službe na dan isporuke. Prodavatelj zadržava pravo izmjene minimalne vrijednosti narudžbe za besplatnu isporuku bez da prethodno obavijesti Kupca.

Sigurnost online plaćanja
Sigurnost podataka na putu između vašeg računala i poslužitelja usluge T-Com Pay Way sustava osigurana je korištenjem enkripcije i sigurnosnim protokolom. Enkripcija je proces koji pretvara običan tekst u šifrirani tekst korištenjem algoritama te tajnih i javnih ključeva. Podaci koji se prenose preko ovih stranica zaštićeni su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola. SSL protokol enkriptira podatke prilikom unosa preko web sučelja čime stvara siguran kanal za prijenos informacije i onemogućava nedozvoljeni pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i servera, i obratno. Korisnički podaci koji se prenose Internetom zaštićeni su 128 bitnim SSL protokolom enkripcije podataka. 128 bitna enkripcija sa SSL protokolom je trenutno najjači standard u zaštiti komunikacija i razmjene podataka preko Interneta i koriste ga svi ozbiljni korisnici koji djelomično ili u potpunosti obavljaju određenu komunikaciju preko Interneta. Poslužitelj koji obavlja online plaćanje nalazi se u privatnoj mreži zaštićenoj dvostrukim slojem vatrozida (firewall) i sprečava neautorizirani pristup. Razmjena podatka između T-Com-a i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem privatne mreže koja nema pristup na Internet i potpuno je zaštićena od neautoriziranog pristupa korištenjem ISO 8583 protokola.

Kontakt
Biokozmetika d.o.o.
Ulica Kreše Golika 3, 10000 Zagreb, Hrvatska

OIB: 83060366920
Tel.: +385 1 3466 866
Fax: +385 1 3466 844
E-mail: info@biokozmetika.hr
PDV ID broj/VAT no.: HR83060366920

 

 

Besplatna dostava

Ostvarite besplatnu dostavu za sve vaše narudžbe iznad 35€.

Povrat i zamjena

Ukoliko niste zadovoljni kupljenim proizvodom, nudimo vam jednostavan proces povrata ili zamjene.
Bez obzira na razlog, povrat ili zamjena vaše robe može se obaviti brzo, uz potpunu podršku našeg tima za korisničku službu.

Plaćanje na rate bez kamata

Omogućujemo vam fleksibilnost plaćanja na rate, bez skrivenih kamata, za lakše upravljanje financijama.
Iskoristite mogućnost kupovine sada i plaćanja kasnije.

Nemojte propustiti najbolje ponude

Iskoristite popust na sljedeću narudžbu u iznosu od 10% kada se prijavite na naš newsletter. Obećajemo da nećemo spammati - šaljemo samo bitne i korisne informacije